- 1 l helmjölk
 - 4 ägg
 - 1 l surmjölk
 - 1 tsk salt
 - 25 g smör
 - 2 dl grädde
 
ANVISNINGAR
- Smält smöret i kastrullen och koka mjölken
 - Vispa sönder äggen och blanda med surmjölk.
 - Tillsätt grädden och häll långsamt surmjölk-ägg blandningen i den kokande mjölken under omrörning.
 - Koka sakta på svag värme i 3–5 minuter eller tills osten ystar sig. Vill du ha en fastare konsistens låter du det koka längre.
 - När ostmassan är grovt grynig, lyft då kastrullen från spisen och låt stå 5–10 minuter. Tillsätt saltet.
 - Lyft ostmassan med hålslev och lägg den i ett ostkar som beklätts med gasbinda.
 - Vik gasbindan över osten och sätt locket på. Mera tyngd på locket = fastare ost, mindre tyngd = lösare ost.
 - Ställ ostkaret i ett svalt utrymme över natten, gärna på ett fat så att vasslan kan rinna bort.
 
Ser gott ut. Skall prova såfort jag har hittat gasbinda eller motsvarande.
SvaraRaderaMvh stefan