måndag 3 september 2012

Kanttarell soppa

Såhär lagar jag kanttarell soppa eller trattkanttareller går nog också.

Fräs
1 stor lök, 1 vitlök
i
ca 15 g smör
putsa och hacka
2 l kanttareller
tillsätt dem i kastrullen eller grytan med löken och fräs tills vätskan har avdunstat
tillsätt
1/2 l vatten och
1 grönsaksbuljongs tärning
koka upp
tillsätt 1 koskenlaskia ost  eller 1 mustapekkagrädde och koka

krydda med salt eller soja, peppar (vit eller svart eller båda)

om soppan är för tjock kan du sätta till vatten vid behov

om du vill ha en extra festlig soppa kan du avsmaka med lite sherry

gott att servera med batong eller ruisnappeja

Som dryck passar ett gott vittvin, riesling, gewurtztraminer eller chardonnay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...