fredag 10 maj 2013

Grisfile-mustapekka knyten

Färdig smördegsdeg i plattor
grisfile
färdig marinad + rött vin + svartpeppar + soja
mustapekka ost

1 paket grisfile läggs i marinad 1 dygn tidigare. Man kan göra marinaden själv eller köpa färdig. Jag köpte 1 flaska färdig. Tillsatte dessutom 1 msk soja, 1/2 dl rödvin, svartpeppar.

skär filen i ca 5 cm bitar och bryn+stek dem i panna. Låt svalna.

Kavla ut de färdiga smördegsplattorna och dela i 2 delar.

Sätt på grisfile bitarna och 1/6 dels bit av mustapekka osten. Gör knyten genom att ta i varje hörn av degen samt dessutom från de raka sidorna. Smörja med ägg. Stek i 225 C tills knyten är gyllenbruna. Servera genast med kokta grönsaker eller sallad. Igår serverade jag med sparris för att det nu är sparristider. Vitlöksmajonnäs och räkor men det var kanske inte så lyckat tillsammans borde ha varit som förrätt och sedan bara knyten ensamma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...