måndag 25 januari 2021

DUBBEL MARINERAD OXFILE

 500 g oxfile ej för tjock


Marinad 1

2 msk soja

1msk holsingsås

0,5 tsk salt

2 msk olja

1 tsk socker


Marinad 2

0,5 dl vitvinsvinäger

0,5 dl vatten

2 dl olja

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar, välstött

1 klyfta vitklök pressad

0,5 dl persilja finhackad

2 msk kapris, avrunnen


Tillagning

1. Blanda samman ingredienser till marinad 1: soja, holsinsås, salt, oja och socker. Lägg filen i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar eller till följande dag, vänd då och då.

2. Sätt ugnen på 175C

3. Lägg filen på galler i en långpanna, stick in en köttermometer och stek köttet till termometern visar 65C, ca 40 minuter. Vänd filen en gång under stekningen.

4. Svep in filen i folie och låt den kallna.

5. Blanda samman marinad 2: vinäger, vatten, olja, salt, svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.

6. När filen kallnat skivas den i 1/2 cm tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinad 2. Marinera filen minst 4 timmar eller till följande dag. Ös köttet ett par gånger. Vid severingen tas skivorna ur marinaden, de skall inte torkas av.

7. Servera skivorna kalla med ny bakad potatis och vitlökssmör, eller duchess potatis eller vitlökspotatis, samt en sallad på olika salladssorter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...