Jag har aldrig tyckt om riktig ärtsoppa. Men när det blir fastlag så MÅSTE man ju äta ärtsoppa och punch! Tur att jag hittade reseptet på Creme Ninjon.
Första gången jag gjorde ärtsoppan så var när jag ordnade för vänner fastlagsjippo i Suna på min gård. Vi åt varm ärtsoppa, drack uppvärmd punsch och åt till efterrätt hemlagade fastlagsbullar med grädde och mandelmassa. Vi hade en liten backe där utanför där vi kunde åka pulkka.
Jag älskar att ordna fester och hittar jätte gärna på någon orsak eller ett tema att ordna till.
Gourmet ärtsoppa: (ca 4 pesoner för den är namm...)
2 salott lökar (men vanliga går också bra)
1 klyfta vitlök
skärs i bitar och fräses i
50 g smör tillsammans med ca
700 g djupfrysta ärter *behövs till soppan 1 kg
tillsätt
1-2 mjöliga potatisar i bitar skurna
1/2 l hönsbuljong och
låt koka ca 15 min
blanda med mixer till en krämig soppa.
tillsätt ca 300 g dj ärter *
blanda med mixern
krydda med
salt och vitpeppar
just före servering tiillsättes
4 dl löst vispad grädde och
1/2 dl champagne
1/2 dl sherry
om du serverar färdigt i portioner så kan du ännu garnerna soppan med kaviar eller lax rom och en klick grädde och några citronmelissa blad
Serveras med värmd punch och Tattinger Brut Reserve Champagne. ( :) kan nog ersättas med ett torrt skumvin)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oreo ostkaka
Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...
-
Dethär är min variation på Snålsoppan som jag hatade i skolan när den var gjord i mjölk, yäk! Mängderna kan ni ta hur ni vill men kanske j...
-
Rosmariini-broilerikiusaus 5-6 annosta mutta niin hyvä että riittää vaan 4:lle Tämä on kyllä Valio resepti mutta oli niin uskomattoman ...
-
Min mamma lagade alltid hemlagad ost när det var fest. Alltid till jul och påsk och sen ibland däremellan :). Jag själv har fortsatt med tra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar