måndag 11 mars 2013

Suklaa-Punajuurikakku



Punajuuri suklaakakku 
(4:lle suursyömärille tai 8 kohtuukäyttäjälle)


1 dl mantelijauhetta
2,5 dl luomu vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
50 g voita
2 kananmunaa
350 g punajuuria (n.2 dl valmista raastettua punajuurta)
1 dl ruokosokeria
200 g luomu reilunkaupan tummaa suklaata

Kuorrutus:
200 g täysrasvaista natural tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Koristeluun:
50 g pistaasipähkinöitä

Lisäksi
18 cm irtopohjavuoka
leivinpaperia
voiteluun voita

Viinisuositus: Cono Sur Organic Cabernet Carmenere

Keitä punajuuria n. 45 minuuttia. Poista kannat ja kuori. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet joukkoon osissa. Sulata suklaa vesihauteessa. Nostele sekaan punajuuriraaste, sula ja jäähtynyt suklaa sekä sulatettu voi. Sekoita sen verran että aineet sekoittuvat tasaisesti.

Voitele vuoanreunat voilla, aseta pohjan väliin leivinpapaperi. Kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ja valmista sillä välin kuorrutus. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri, lisää lopuksi sitruunamehu. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele pistaasipähkinöillä. Nauti vällyjen alla punaviinin kera ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...