2 citroner tvättas, skalas med potatisskalare och pressas eller skivas men ta bort det vita.
Koka upp 5 l vatten
lös upp max 1/4 tsk färsk jäst i ljummet vatten
tillsätt i det kokta vattnet ca 200 g socker
200 g farinsocker
1 dl sirap
när vätskan har svalnat till handvarmt så tillsätts jästen och citronsaften
eller
sätt citronskal och skivad citron i ett durkslag i vattnet. Jag kokar vattnet i stor kastrull och använder Tupperware durkslag som jag sätter i med lock. Då behöver man inte sila mjödet.
Häll i 1 flaska mellanöl.
Låt jäsa till följande dag.
Häll på flaskor som du har satt nårgra russin i och en nypa socker.
Låt flaskorna stå i rumsvärme till följande dag.
Förvaras kallt. Håller nog flere veckor på flaskor men blir oftas starkare ju längre det sparas.
lördag 13 april 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oreo ostkaka
Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...
-
Dethär är min variation på Snålsoppan som jag hatade i skolan när den var gjord i mjölk, yäk! Mängderna kan ni ta hur ni vill men kanske j...
-
Rosmariini-broilerikiusaus 5-6 annosta mutta niin hyvä että riittää vaan 4:lle Tämä on kyllä Valio resepti mutta oli niin uskomattoman ...
-
Min mamma lagade alltid hemlagad ost när det var fest. Alltid till jul och påsk och sen ibland däremellan :). Jag själv har fortsatt med tra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar