Lammkött
Jag köpte ett halft lamm och jag trodde jag hade köpt fina köttbitar som jag är van vid att använda. Men jag fick lamm fiol, lammkotletter, ribs mm men allt med ben. Jag hamnade att lära mig något helt nytt med att tillverka dehär bitarna.
Kokboken fram, googla.... Nå jag kom fram till att:
Alla olika delar blir bra bara man marinerar köttet.
När jag tar ut köttet från frysen 1 dygn tidigare än jag skall tillreda det sätter jag köttet i en marinad som består av:
Matolja
rödvin (och vatten om man inte vill använda bara rödvin)
salt eller soija
svartpeppar
pulverkaffe (pulvret)
olika örtkryddor som mynta, rosmaring, oregano, timjam efter egen smak.
Sätt i kylen och ta fram före tillredning minst 3 timmar tidigare.
Grädda i gryta eller i ugn och ös köttet med grädde eller köttbuljong med ca 30 min mellanrum. Grädda enligt anvisningar för köttet och enligt dess vikt men helst i låg temperatur max 150 C.
Kotletter skall man steka i panna. Först bryna på hög värme och sedan på lägre värme ca 5 min./sida och sedan packa in i aluminium folie och låta ligga ytterligare ca 5 i rumsvärme eller max 10min i 100 C ugn. Gott men man borde försöka få bort den yttersta kanten eller skära den i skåror.
söndag 18 december 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oreo ostkaka
Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...
-
Dethär är min variation på Snålsoppan som jag hatade i skolan när den var gjord i mjölk, yäk! Mängderna kan ni ta hur ni vill men kanske j...
-
Rosmariini-broilerikiusaus 5-6 annosta mutta niin hyvä että riittää vaan 4:lle Tämä on kyllä Valio resepti mutta oli niin uskomattoman ...
-
Min mamma lagade alltid hemlagad ost när det var fest. Alltid till jul och påsk och sen ibland däremellan :). Jag själv har fortsatt med tra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar