Lamm revbensspjäll
Som jag tidigare skrev beställde jag ett halvt lamm och fick en kass med ben :) jag har alltid köpt lammfile och rostbiff så jag har aldrig gjort lamm fiol eller kotletter eller revbensspjäll. Idag gjorde jag den sista delen och gode gud så gott det blev. "trägen vinner"
Först saltade jag och pepprade den på båda sidor när jag tog den från frysen för att smälta. När den började smälta gned jag in saltet och kryddorna. Senare satt jag till pulverkaffe, vitlök, mat olja, socker och sweet chili.
Efter ca 30 min tillsatte jag rödvin.
Ugnen på 30 min 250 C och när ugnen var varm satt jag in revbensspjället 15 min sen vände jag det och hällde på av marineden. efter 15 min vände jag igen och hällde på mer av marinanden. Efter 30 min satt jag ugnen på 110 C och vände spjäldet och hällde igen lite av marinaden på.
I 110C 2timmar och 30 min. Ibland mera marinad eller vin men efter en stund fanns där ganska mycket vätska i ugnsformen så det räckte med att vända revbens spjället med 30 min mellanrum. Men ca 15 min före köttet är färdigt hällde jag på 2 dl grädde. När köttet blev färdigt blandade jag spadet/såsen med köttet och vände köttet i såsen.
Gud vad gott och vilken sås utan att sätta något mjöl i.
Servera med potatis, ris, pasta eller potatismos.
KWHs Cabernet Sauvignon passade jätte bra som matdryck och som marinad.
lördag 8 juli 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oreo ostkaka
Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...
-
Dethär är min variation på Snålsoppan som jag hatade i skolan när den var gjord i mjölk, yäk! Mängderna kan ni ta hur ni vill men kanske j...
-
Rosmariini-broilerikiusaus 5-6 annosta mutta niin hyvä että riittää vaan 4:lle Tämä on kyllä Valio resepti mutta oli niin uskomattoman ...
-
Min mamma lagade alltid hemlagad ost när det var fest. Alltid till jul och påsk och sen ibland däremellan :). Jag själv har fortsatt med tra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar