söndag 10 januari 2021

LOHIRULLA

 LOHIRULLA



250 g tuore pinaatti tai

150 g pakastepinaattia

4 munaa



noin 60 g raastettua emmental- tai gruyerejuustoa

suolaa

mustapippuria

parmesaanjuustoa

noin 300 g lämminsavustettua lohta tai kirjolohta

75 g tuorejuustua esim Philadelphia

1 sitruunan mehu sekä raastettu kuori

3/4 dl oliiviöjyä

valkopippuria


valuta keitetty ja hienonnettu pinaatti. Jos käytät kokonaisia pinaatilehtiä soseuta ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa

Lisää pinaatin joukkoon juustoraaste, keltuaiset, suola ja pippuri ja anna koneen käydä taas hetki.

Vatkaa munanvalkuaiset koviksi ja kääntele ne seokseen. Kaada soes leivinpaperilla peitetylle tai voidellulle keskikokoiselle uunipannulle. Kypsennä 200 asteen lämmössä noin 15 minuttia kunnes rulla on kohonnut ja kiinteksi kypsynyt.

Ota uunista ja peitä kostetulla pyyhkeellä jotta pina ei halkea. Anna jäähtyä pari minuuttia. Ripottele toiselle leivinpaperille reilu kerros parmesaaniraastetta. 

Valmista täyte sekoittamalla lämminsavulohi ja tuoresuusto monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää sitruuna, mausteet ja oliiviöljy ja anna koneen käydä muutama kierros.

Levitä täyte kumotulle pinaattilevyjjä. Jätä noin 1 1/2 cm reunoilta ilman täytettä. Kääri rullalle kuten kääretorttu. Pidä kylmässä tarjoiluun asti. Leikkaa viipaleiksi. Tarjoa alku- tai pikkupalana.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...