LOHIRULLA
250 g tuore pinaatti tai
150 g pakastepinaattia
4 munaa
noin 60 g raastettua emmental- tai gruyerejuustoa
suolaa
mustapippuria
parmesaanjuustoa
noin 300 g lämminsavustettua lohta tai kirjolohta
75 g tuorejuustua esim Philadelphia
1 sitruunan mehu sekä raastettu kuori
3/4 dl oliiviöjyä
valkopippuria
valuta keitetty ja hienonnettu pinaatti. Jos käytät kokonaisia pinaatilehtiä soseuta ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa
Lisää pinaatin joukkoon juustoraaste, keltuaiset, suola ja pippuri ja anna koneen käydä taas hetki.
Vatkaa munanvalkuaiset koviksi ja kääntele ne seokseen. Kaada soes leivinpaperilla peitetylle tai voidellulle keskikokoiselle uunipannulle. Kypsennä 200 asteen lämmössä noin 15 minuttia kunnes rulla on kohonnut ja kiinteksi kypsynyt.
Ota uunista ja peitä kostetulla pyyhkeellä jotta pina ei halkea. Anna jäähtyä pari minuuttia. Ripottele toiselle leivinpaperille reilu kerros parmesaaniraastetta.
Valmista täyte sekoittamalla lämminsavulohi ja tuoresuusto monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää sitruuna, mausteet ja oliiviöljy ja anna koneen käydä muutama kierros.
Levitä täyte kumotulle pinaattilevyjjä. Jätä noin 1 1/2 cm reunoilta ilman täytettä. Kääri rullalle kuten kääretorttu. Pidä kylmässä tarjoiluun asti. Leikkaa viipaleiksi. Tarjoa alku- tai pikkupalana.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar