Ostsemlor
Ingredienser:
7,2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 1/2 tsk torrjäst
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 tsk soda
Blanda de torra ingredienserna i en skål (visp/deg skål)
Tillsätt:
ca 115 gr rumsvarmt smör skuret i bitar
Blanda tills smöret är blandat och inga bitar syns längre.
Tillsätt:
ca 5 dl riven cheddar ost
1/2 dl färsk gräslök eller vårlök klippt till små korta bitar
Tillsätt:
ca 3 dl kärnmjölk eller grädde och blanda i med degkrokar
När degen är bearbetad forma den till en boll och sätt i plastfolie, 2 lager och låt jäsa i kylskåp minst 6 timmar gärna 1 dygn.
Kavla ut degen till ca 2,5 cm tjockt och skär ut till ca 5x5cm bitar.
Låt jäsa i rumstemperatur 1 timme.
Blanda 1 ägg med 30 ml vatten och pensla semlorna.
Grädda i 200C 15 minuter. Låt svalna ca 10 minuter. Ätes helst varma eller samma dag.
Servera som sådana eller med smör eller färskost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar