torsdag 1 mars 2018



CHOKLAD CHEESECAKE MED BLÅBÄR




Det här receptet hittade jag i K Mat men eftersom jag tyckte det var för sött så ändrade jag det lite enligt egen smak.

Botten:
175 g havre kex finfördelas och blandas med
50 g smällt smör

Detta sätts på botten av en rund form med löstagbara kanter ca 20 cm i diameter
Ställ formen i kylskåpet en stund så att kexbotnet stelnar.

Under tiden tillred I:sta fyllningen:
200 g Hushållschoklad
Dela chokladen i bitar och smält den i mikro eller i vattenbad
2 dl grädde vispas
400 g vanilj färskost röres mjuk och blandas med grädden och den smälta chokladen och
1 dl florsocker

Häll lite smet i formen och placera ut
ca 1/2 pkt havrekex runt kanterna
Häll resten av smeten i formen och ännu ovanpå

Fyllning nr II:
1 burk Valios vanilj kvark (för bakning)
1 dl vispgrädde
dethär blandas och sätts ovanpå choklad fyllningen

Låt stelna i kylskåp till nästa dag.
Lösgör försiktigt tårtan från formen och lägg upp den på ett serveringsfat.
Garnera med busk blåbär och eventuellt toppa med ätliga blommor.

Kakan är ganska mäktig och räcker till ca 12-15 personer.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...