lördag 30 juni 2012

Tilltugg till skumvin

Jag har varit på sjukledighet efter höftoperation och matlagningen har varit minimal. Dessutom har jag fått ett nytt litet barnbarn som jag så småningom får börja kocka till.

Men jag råkade se på trädgårdsfredag i veckan och där hade dom ett jätte bra resept. Idealiskt sommar ute tilltugg eller kanske något man kan ta med när man far på garden pary?

Rädisor i kruka
Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
2 st krukor
Färskostkräm:
250 g  naturell färskost (t ex Philadelfia)
1 st  citron (skal och saft)
2 msk  flytande honung
1 ½ dl  grekisk yoghurt
salt och peppar
Jord:
4-6 skiva(or)  grovt bröd, t ex kavring
2 msk  smör
1 dl  mandel
2 tsk  fänkålsfrö
salt och peppar
ca 25 rädisor med blast
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till färskostkrämen. Fyll upp krukorna med ett 3-4 cm tjockt lager av färskostkrämen.
Om krukorna är väldigt djupa kan man lägga lite bröd eller hopknycklad folie i botten på krukan.
Hacka eller riv ner brödet i små bitar och stek det tillsammans med mandel och fänkålsfrö i smör. Salta och peppra efter smak.
Mixa samman det stekta brödet med kryddor och mandel i en mixer tills det är riktigt finfördelat. Nu är "jorden" klar.
Stoppa ner rädisorna i krukorna och häll på "jorden".
Servera som ett tilltugg till drinken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...