Såhär lagar jag kanttarell soppa eller trattkanttareller går nog också.
Fräs
1 stor lök, 1 vitlök
i
ca 15 g smör
putsa och hacka
2 l kanttareller
tillsätt dem i kastrullen eller grytan med löken och fräs tills vätskan har avdunstat
tillsätt
1/2 l vatten och
1 grönsaksbuljongs tärning
koka upp
tillsätt 1 koskenlaskia ost eller 1 mustapekkagrädde och koka
krydda med salt eller soja, peppar (vit eller svart eller båda)
om soppan är för tjock kan du sätta till vatten vid behov
om du vill ha en extra festlig soppa kan du avsmaka med lite sherry
gott att servera med batong eller ruisnappeja
Som dryck passar ett gott vittvin, riesling, gewurtztraminer eller chardonnay.
måndag 3 september 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oreo ostkaka
Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...
-
Dethär är min variation på Snålsoppan som jag hatade i skolan när den var gjord i mjölk, yäk! Mängderna kan ni ta hur ni vill men kanske j...
-
Rosmariini-broilerikiusaus 5-6 annosta mutta niin hyvä että riittää vaan 4:lle Tämä on kyllä Valio resepti mutta oli niin uskomattoman ...
-
Min mamma lagade alltid hemlagad ost när det var fest. Alltid till jul och påsk och sen ibland däremellan :). Jag själv har fortsatt med tra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar