BLÅBÄRSPIROG MED MASCARPONE SKUM
Degen:
rör 175 g smör och 1 dl socker tills det blir nästan vitt.
Vispa i 2 ägg.
blanda 3 dl vetemjöl med 1/2 tsk bakpulver.
Tillsätt till det vispade smör-socker-ägg blandningen.
smörja en pirogform och sätt degen i formen med fuktiga händer också på sidorna av formen.
Blanda 1 l blåbär med 1 msk potatismjöl och 1 msk socker. Sätt ovanpå degen och grädda i 200C ugn ca 40 minuter eller när du med en sticka prövar att degen inte längre fastnar på stickan.
Mascarpone skummet:
1 burk mascarpone ost vispas med 2 äggulor
Vispa skillt 2 dl grädde med 3 msk pudersocker och 2 tsk vaniljsocker
Blanda ihop och ställ kallt för minst 30 minuter.
Man kan sätta ca 1/2 l färska hallon i mascarponen före servering. Hallon och blåbär passar bra ihop.
Eller lite citronsaft, el. riven vitchoklad.
Mascarpone skummet kan också serveras som sådan som efterrätt garnerat med frukt, bär, choklad och/eller kex.
Servera till kaffe men om du vill ha en alkoholhaltig dryck så passar sider, prosecco eller ett vitt efterrätts vin.
onsdag 9 augusti 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oreo ostkaka
Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...
-
Dethär är min variation på Snålsoppan som jag hatade i skolan när den var gjord i mjölk, yäk! Mängderna kan ni ta hur ni vill men kanske j...
-
Rosmariini-broilerikiusaus 5-6 annosta mutta niin hyvä että riittää vaan 4:lle Tämä on kyllä Valio resepti mutta oli niin uskomattoman ...
-
Min mamma lagade alltid hemlagad ost när det var fest. Alltid till jul och påsk och sen ibland däremellan :). Jag själv har fortsatt med tra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar