HELSTEKT GRISFILE I UGN
Det är mycket enkelt och gott att steka hel grisfile i ugn.
Sätt filen dagen före i marinad.
I marinaden kan man blanda egentligen vad man vill men här är exempel på ingredienser i marinad. Man kan använda alla eller bara en del av ingredienserna:
Rödvin, soja, svartpeppar, salt, vitlök, lök, honung, sweet chili, olja, citronsaft, köttfondi, ingefära, olika örtkryddor.
Vänd filen då och då om du inte har så mycket marinad att det täcker hela filen. Man kan också sätta filen och marinaden i en påse och vända på påsen.
Sätt filen med marinad i kylskåpet helst föregående dag.
Ta filen från kylskåpet i rumsvärme minst en timme före stekning helst redan 3 timmar tidigare.
Ta filen från marinaden och torka lätt av det mesta av marinaden. Sätt i stekpåse och använd gärna stektermometer. Stek i 200C ugn tills inre värmen är 70C. Ta ut den och sätt den i aluminium folie för en stund ca 15 min. Skär i skivor och servera med klyftpotatis eller med en god sallad t.ex min Auraost-saltnöt-päron sallad.
Jag bjöd min väninna på Kanttarell bruschetta till förrätt, grifile med sallad till varmrätt och till efterrätt blåbärspaj med mascapone skum.
Dryck: till förrätt och efterrätt halvtorr prosecco, till varmrätt Rose vin.
onsdag 9 augusti 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oreo ostkaka
Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...
-
Dethär är min variation på Snålsoppan som jag hatade i skolan när den var gjord i mjölk, yäk! Mängderna kan ni ta hur ni vill men kanske j...
-
Rosmariini-broilerikiusaus 5-6 annosta mutta niin hyvä että riittää vaan 4:lle Tämä on kyllä Valio resepti mutta oli niin uskomattoman ...
-
Min mamma lagade alltid hemlagad ost när det var fest. Alltid till jul och påsk och sen ibland däremellan :). Jag själv har fortsatt med tra...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar