onsdag 9 augusti 2017

BLÅBÄRSPIROG MED MASCARPONE SKUM

Degen:
rör 175 g smör och 1 dl socker tills det blir nästan vitt.
Vispa i 2 ägg.
blanda 3 dl vetemjöl med 1/2 tsk bakpulver.
Tillsätt till det vispade smör-socker-ägg blandningen.

smörja en pirogform och sätt degen i formen med fuktiga händer också på sidorna av formen.
Blanda 1 l blåbär med 1 msk potatismjöl och 1 msk socker. Sätt ovanpå degen och grädda i 200C ugn ca 40 minuter eller när du med en sticka prövar att degen inte längre fastnar på stickan.

Mascarpone skummet:

1 burk mascarpone ost vispas med 2 äggulor

Vispa skillt 2 dl grädde med 3 msk pudersocker och 2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop och ställ kallt för minst 30 minuter.

Man kan sätta ca 1/2 l färska hallon i mascarponen före servering. Hallon och blåbär passar bra ihop.
Eller lite citronsaft, el. riven vitchoklad.

Mascarpone skummet kan också serveras som sådan som efterrätt garnerat med frukt, bär, choklad och/eller kex.

Servera till kaffe men om du vill ha en alkoholhaltig dryck så passar sider, prosecco eller ett vitt efterrätts vin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...