lördag 7 juli 2018

FÖDELSEDAGS TÅRTA
(Jordgubb+rabarber)

Frida önskade i år först choklad ostkakan som jag lagade men eftersom vi måste inställa festen för att pappa var sjuk och vi firade sen efter 2 veckor pånytt och redan åt upp den tidigare kakan så blev följande önskemål; jordgubb-rabarber.

Botten:
4 ägg vispas till vitt skum med 
3 dl socker

Blanda eller sikta
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Blanda mjöl blandningen växelvis i ägg-socker vispet 
6 msk hett vatten

Sätt i stor form diameter ca 23-24 cm
Grädda ca 30 min eller tills kakan är genomgräddad (känn med en sticka)
175 C i mitten av ugnen

Fyllning:
1.
Ca 1/3 l jordgubbar görs till mos i blender tillsammans med
1/2 dl pudersocker
2. 
4 dl grädde vispas med 
2 tsk vaniljsocker
Tillsätt när grädden är hårt skum
4 dl vanilj kvark (baknings kvark)
Och 
2 dl rabarber som är kokt (kokade 500g rabarber med 3 msk vatten och 3 dl syltsocker)
Dela botten i 3 delar
Sätt på understa delen 1/2 av de mosade jordbubbarna och max 1/4 del av rabarber kvarken.
Gör lika på andra delen och sätt på den tredje. 
Häll på resten av kvarken.
Garnera med maräng, jordgubbar, violer och strössel eller enligt egen fantasi



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Oreo ostkaka

Oreo ostkaka Pajbotten: 22 st oreokex 50 g smör Fyllning: 450 g philadelphiaost 4 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 16 st ore...